Etusivu


Teksti päivitetty 18.3.2021

 

”Haasteelliset suunnittelukohteet oivaltavasti ja sydämellä.”

 

Suunnitteluprosessin aloittaa asiakas. Hän hahmottaa tarpeitaan pitkälle itse. Avustan kehitystyössä rakentamiseen ja lopputarkastukseen asti.

Olen mielestäni kiinteistöjen visionääri ja arkkitehtonisen ”jujun” löytäjä. Havainnollistan 3d-työskentelyn avulla idean asiakkaalle. Unelma syntyy, kun asiakas näkee rakennuskohteensa idean toteutuneen. Yhteinen kokemus uuden löytämisestä toistuu asiakkaiden kanssa.

Olen arvo- ja tyylikysymyksissä avoin, kuin Pablo Picasso tekemisestään: ”Lopputulos on tärkeintä”. Tämän johdosta ei ole vierasta seurata olevan ympäristön tyylilajia, sitä kunnioittaen; - tai lähteä visioimaan ennen näkemätöntä, uutta arkkitehtuuria tulevaisuuteen. Tavoitteeni on, että uuden rakentaminen tulee parantaa ympäristöä sekä teknisesti, toiminnallisesti kuin taiteellisesti. Haluan saada lopputulokseen myös inhimillisyyttä.

Onnistunut suunnittelutyö johtaa tilaratkaisuihin, jotka nostavat mielen arjen yläpuolelle, ja johtaa rakennukseen kaikki osapuolet tuntevat kiintymystä.

 

Energiasuunnittelu:
Rakennustekniikan kehitys otti huimia askeleita menneinä kolmen vuoden aikana (2017 - 2020):
(1) Rakennusten lämmityskulut nollattiin, EU:n mukaisesti;
(2) kehittyi talokohtainen viemäröinti; ja
(3) polttohautauksen sijaan saamme vainajan sirotettavaan muotoon ilman hiilidioksidin päästöjä.
Ympäristö puhdistuu.

Paimion Ekopuutarhakylässä nämä tulevat toteutumaan pilottihankkeina.

Puh. 050 - 533 4001     •       arkkitehtuurimjk (at) gmail.com      •     Tomerontie 65 a,  21530 PAIMIO